SVE FUNKCIJE DALJINSKOG UPRAVLJAČA KLIMA UREĐAJA

𝗡𝗮𝗰̌𝗶𝗻𝗶 𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮 𝘂𝗿𝗲đ𝗮𝗷𝗮 𝗻𝗮 𝘃𝗮𝘀̌𝗲𝗺 𝗱𝗮𝗹𝗷𝗶𝗻𝘀𝗸𝗼𝗺 𝘂𝗽𝗿𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝗰̌𝘂
 
Ovo su neki uobičajeni ili standardni načini rada koje nude gotovo svi proizvođači klima uređaja i koje posjeduje gotovo svaki klima uređaj.
 
𝐍𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐡𝐥𝐚đ𝐞𝐧𝐣𝐚 (𝐂𝐨𝐨𝐥 𝐦𝐨𝐝𝐞)
Ovo je postavka koju većina nas povezuje s klima uređajima. U ovom načinu rada vaš klima uređaj uključuje kompresor i gura hladan zrak u prostoriju. Kada unutarnji temperaturni senzor unutar klima uređaja osjeti da je dostignuta željena temperatura, kompresor će se isključiti i raditi će samo ventilator. Ovo je energetski najintenzivniji način rada vašeg klima uređaja. Što je podešena niža temperatura, to je duže vrijeme koje će kompresor raditi, a samim time veća je i potrošnja električne energije.
 
𝐍𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐚 (𝐅𝐚𝐧 𝐦𝐨𝐝𝐞)
Kada je aktiviran način rada ventilatora unutarnji ventilator unutar klima uređaja vrši cirkulaciju zraka unutar prostorije.
Glavna prednost korištenja načina rada ventilatora kod klima uređaja je očita ušteda energije jer se u ovom slučaju ne pali kompresor vanjske jedinice. Međutim, u ovom načinu rada nemamo hlađenje već samo puhanje zraka, slično kao običan ventilator.
 
𝐈𝐬𝐮𝐬̌𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 (𝐃𝐫𝐲 𝐦𝐨𝐝𝐞)
Ako živite u vlažnom području, sigurno ste upoznati s postavkom isušivanja zraka u vašem klima-uređaju. U slučaju da je danas posebno vlažan zrak, temperatura nije previsoka, a znoj vam se kotrlja niz čelo, odabrati ćete ovaj način rada.
Isušivanje uklanja dodatnu vlagu u vašoj prostoriji tako što se kompresor uključuje i isključuje na kratko vrijeme. U međuvremenu ventilator stalno radi malom brzinom. Vrijeme rada kompresora je podešeno tako da se isključuje kada unutarnji senzor vlažnosti klima uređaja detektira dovoljno nisku razinu vlažnosti.
 
𝐍𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐠𝐫𝐢𝐣𝐚𝐧𝐣𝐚 (𝐇𝐞𝐚𝐭 𝐦𝐨𝐝𝐞)
U ovom načinu rada, protok zraka unutar klima uređaja je obrnut nego kod načina grijanja. To znači da se vrući zrak uvodi u prostoriju, umjesto da se ispuhuje u okolinu. Hladan se zrak s druge strane izbacuje van. Topli zrak osigurava kompresor vanjske jedinice. Umjesto hladnog zraka, kompresor prostoriju sada opskrbljuje toplim zrakom.
 
𝐀𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐧𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐝𝐚 (𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐦𝐨𝐝𝐞)
Slično načinu hlađenja, automatski način rada dostupan na daljinskom upravljaču vašeg klima uređaja služi za postizanje određene zadane vrijednosti temperature i održavanje iste. Klima uređaj automatski prilagođava brzinu kompresora i ventilatora u odnosu na trenutnu temperaturu prostorije.
Kada se postigne željena temperatura, kompresor se isključuje, a brzinu ventilatora automatski podešava klima uređaj. Kada se temperatura ponovno promijeni u odnosu na zadanu vrijednost, kompresor se ponovno uključuje i brzina ventilatora se podešava tako da se postigne željena temperatura.
Ponekad se čak i ventilator isključi nakon što se postigne željena temperatura, čime se štedi još više energije.
 
𝐄𝐤𝐨 𝐧𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐝𝐚 (𝐄𝐜𝐨 𝐦𝐨𝐝𝐞)
Ovo je način koji svi volimo! Sada ga ima gotovo svaki moderni daljinski upravljač za klima uređaj. Djeluje tako da učinkovito koristi vaš kompresor i ventilator tako da se troši minimalna energija za postizanje željene temperature. Različiti proizvođači koriste različite tehnike kako bi to postigli. Neki postavljaju željenu temperaturu nekoliko stupnjeva više od vaše odabrane. Kada klima uređaj postigne ovu temperaturu, kompresor se isključuje, ali se brzina ventilatora održava. To služi za postizanje i održavanje željene temperature, ali bez dodatne potrošnje energije.
 
𝗧𝘂𝗿𝗯𝗼 𝗻𝗮𝗰̌𝗶𝗻 𝗿𝗮𝗱𝗮 (𝗧𝘂𝗿𝗯𝗼 𝗺𝗼𝗱𝗲)
Sušta suprotnost eco načinu rada, u turbo načinu rada klima uređaj daje svoj maksimum u postizanju željene temperature u najkraćem mogućem vremenu. U ovom načinu rada koristi se maksimalna snaga, s kompresorom i ventilatorom koji rade pod punom snagom. Ovaj način rada također je poznat kao jet, powerful, fast itd.
Kao što možete pretpostaviti, potrošnja energije je vrlo visoka u ovom načinu rada i bilo bi mudro koristiti je samo kratko vrijeme. Ovo može biti idealna postavka kada je ekstremno vruće ili ekstremno hladno, a kada se željena temperatura dostigne, možete ga isključiti.

Dobrodošli u naš web Shop

Call Now Button