KLIMA UREĐAJI U PONUDI

Vrste klima uređaja

Najčešće u primjeni klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja. Split-sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji od dva osnovna dijela, vanjske i unutarnje jedinice. Vanjska jedinica se sastoji od kompresora i kondenzatora, dok se u unutarnjoj jedinici nalazi isparivač.Vanjska i unutarnja jedinica povezane su bakrenim izoliranim cijevima u kojima se nalazi radna tvar – freon.

Standardne i inverter klime

Standardne klime ON/OFF uvijek rade punom snagom. Kada postignu zadatu temperaturu stanu, pa se opet upale kada senzor kaže da treba. Samim time i troše više el. energije nego inverter klime. Inverter je pametniji, on može da prepozna da je blizu zadate temperature, i da shodno tome smanji intenzitet rada – odnosno on radi koliko treba. Osnovna prednost standardnih klima je što su značajno jeftinije.

Inverter klime troše osetno manje, što je njihova osnovna, ali ne i jedina prednost. Moderniji (inverterski) klima uređaji visokih su energetskih klasa (A+, A++ i A+++) te troše značajno manje električne energije. Također, inverter tehnologija u klima uređajima omogućava učinkovito grijanje i prilikom izrazito niskih vanjskih temperatura do -15°C ili nižih .S obzirom na lako održavanje i čist način rada, predstavlja i jedan od najkomfornijih načina grijanja. Početno ulaganje brzo se kompenzira niskim mjesečnim računima. Važno je samo odabrati kvalitetan i učinkovit uređaj koji udovoljava zahtijevima prostora u kojem živite.

Klasične električne grijalice (kaloriferi, infracrvene grijalice, konvektori, uljni radijatori) troše upravo onoliko električne energije koliko su deklarirane. Električna grijalica snage 1000 W u sat će vremena potrošiti 1 kWh i predati 1 kW toplinske energije u prostor. Klima uređaji za utrošenih 1 kW snage mogu dati 3, 4 ili čak preko 5 kW toplinske energije što ih čini izrazito ekonomičnim načinom grijanja i višestruko učinkovitijim od bilo kojeg drugog načina grijanja na struju.

Mi vam nudimo klime sledećih proizvođača: Gree, Tesla. Vivax, Midea, Mitsubishi, Azuri, Beko, Hisense, VOX i drugi.

Pozovite i rezervišite svoju klimu!

📞 062/557-063 061/407-757

➡Za održavanje i servisiranje obezbjeđeni su origlnalni dijelovi.

➡Stručna podrška i profesionalna ugradnja su zagarantovanii.


 

Dobrodošli u naš web Shop

Call Now Button